Bij dieren met allergieen, huid-, oor- en/of maag-/darmproblemen kan het aanbieden van andere voeding een eerste stap zijn op weg naar genezing. Het is echter soms een hele zoektocht om de juiste voeding te vinden. In de meeste gevallen wordt er bij honden en katten gestart met een eliminatiedieet op basis van vers vlees, waarbij er gedurende een periode van 6 à 8 weken 1 diersoort wordt gevoerd die uw hond nog niet heeft gegeten (bijvoorbeeld paarden- of kangaroevlees). In deze periode wordt dan gekeken hoe uw dier op het voer reageert en of de klachten verminderen. Na deze periode wordt dan een volgende diersoort gegeven en getest. Treedt er verbetering van de klachten op, dan wordt er aangenomen dat er inderdaad sprake is van een voedselallergie. Treedt er geen verbetering op, dan zal er een andere oorzaak van de klachten zijn.

                 

Samen met u (en eventueel in samenspraak met uw dierenarts) zoeken wij de best passende voeding voor uw dier. Dit doen wij op basis van de door u verstrekte informatie, uw wensen, onze kennis en ervaring. Hierbij voorzien wij u van zoveel mogelijk informatie wat betreft de voeding en mogelijke reacties bij uw dier (zoals het ontgiften). Mocht u daarna nog vragen hebben, dan beantwoorden wij die graag. 

Doormeten voeding

Om u bij de keuze voor het juiste voer nog beter van dienst te kunnen zijn, is het nu ook mogelijk de voeding te laten doormeten binnen onze praktijk Balance by Nature.

Met behulp van de connectie-sensor kunnen we heel snel uittesten of een bepaalde voeding al dan niet geschikt is voor uw dier. Niet alleen voeding, maar ook voedingssupplementen, vitamines en mineralen kunnen zo heel gericht worden uitgetest. Dit scheelt de nodige eliminatiediëten en daarmee tijd en de onzekerheid of uw dier het betreffende voer kan verdragen. Bij de praktijkinformatie kunt u meer lezen over het testen met de connectie-sensor.

© 2018 - 2024 Djairo's Nature | sitemap | rss