Titeren: eerstvolgende sessie zaterdag 11 mei 2024, (vol)

Nieuwe datums voor na de zomervakantie volgen z.s.m.; aanmelden kan alvast via wilzje5@gmail.com

Hoewel vaccinaties bij uw hond of kat nodig kunnen zijn, is het niet noodzakelijk om uw dier elk jaar te laten enten. De meeste vaccinaties zijn al minimaal 3 jaar geldig en vaak langer werkzaam.

Om te bepalen of uw dier een vaccinatie echt nodig heeft, kunt u uw dier laten titeren. Dit houdt in dat er bij uw dier een klein beetje bloed wordt afgenomen om aan de hand van de hoeveelheid antilichamen in het bloed te kijken of uw dier nog voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes. Afhankelijk van de uitkomst van de bloedtest wordt gekeken of uw dier een bepaalde vaccinatie wel/niet nodig heeft. Hiermee gaat u heel gericht vaccineren en voorkomt u dat uw dier onnodig allerlei chemische stoffen via de vaccins binnenkrijgt.

​Er kan getiterd worden voor de volgende ziektes: Parvo, hondenziekte/kattenziekte en hepatitis. Het is niet mogelijk om te titeren voor rabiës en ziekte van Weil. 

Mocht uw dier een enting nodig hebben, dan is het tevens mogelijk om  eventuele bijwerkingen hiervan te ontstoren.

Wij streven ernaar om u minimaal 3 keer per jaar de mogelijkheid te bieden uw hond of kat te laten titeren. Het titeren wordt gedaan door holistisch dierenarts Froukje Seip, die hiervoor speciaal uit Drenthe naar Hendrik-Ido-Ambacht komt.

Voor informatie kunt u een mail sturen naar wilzje5@gmail.com of de facebook pagina 'Titersessies georganiseerd door Willy Blaak' volgen.

© 2018 - 2024 Djairo's Nature | sitemap | rss