*** Het is nu ook mogelijk uw afspraak direct zelf in te plannen via de digitale agenda ***

 

Naast de verkoop van voeding, voedingssupplementen en overige producten heeft Djairo's Nature ook een praktijk voor energetische (dier-)therapie: Balance by Nature.  

Steeds vaker zien we honden en katten met huid-, maag/darm-, oor-/oog- en/of gedragsproblemen. Een deel van deze klachten kan worden verholpen door de voeding van uw dier aan te passen en bijvoorbeeld gluten en geur-, kleur- en smaakstoffen uit het dagelijkse menu te schrappen. 

Een ander deel van deze klachten is echter niet voedingsgerelateerd, maar kan te maken hebben met emotionele achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan de hond die enorm bang is voor harde geluiden en van de stress maag-/darmklachten krijgt. Of de herplaatste kat die niet geaaid wil worden uit angst weer mishandeld te worden. Om ook deze dieren te kunnen helpen, hebben we besloten onze activiteiten uit te breiden met een praktijk voor energetische therapie. In onze praktijk wordt de energetische therapie in eerste instantie bij dieren ingezet. Indien nodig, kan deze echter ook bij de mens worden toegepast (zie onder voor meer uitleg). 

Kinesiologie
De energetische diertherapie binnen onze praktijk is gebaseerd op de kinesiologie. Met kinesiologie worden door middel van spiertesten onbalansen in het lichaam opgespoord, wordt de oorzaak van de klacht gezocht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. De technieken die hierbij gebruikt worden, zijn onder andere:

 • Touch for Health
 • Bloesem remedies
 • Allergie behandelingen (Espavo)

Kinesiologie is bij zowel lichamelijke als emotionele klachten inzetbaar. U kunt hierbij denken aan:

 • Darmproblemen
 • Overgevoeligheid op voeding of verzorgingsproducten
 • Huidproblemen
 • Gewrichtsproblemen
 • Allergieën
 • Lichamelijke of emotionele trauma’s
 • Angstklachten
 • Stressvolle ervaringen (bijv. vuurwerk of vakantie )

Werken met de connectiesensor
Om nog zuiverder te kunnen testen, wordt bij Balance by Nature gebruik gemaakt van de connectiesensor. Met deze sensor worden diverse energieën met elkaar in contact gebracht, waarna de sensor aangeeft of deze energieën wel of niet bij elkaar passen. U kunt dit vergelijken met de werking van een magneet: energieën kunnen elkaar aantrekken of afstoten.

Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld heel snel testen of bepaalde voeding wel/niet geschikt is voor uw dier, of er supplementen nodig zijn en of bepaalde medicijnen wel/niet goed zijn voor uw dier.

Met de connectiesensor kunnen ook klachten met een emotionele achtergrond worden uitgetest, zoals angsten en onverklaarbaar gedrag. Hierbij worden eerst de drie energielagen van uw dier doorgemeten. Het gaat dan om de chakra's, de meridianen en het lichamelijke energieveld. In elk van deze lagen kunnen blokkades voorkomen die de energiestroom in het lichaam verstoren. U kunt dit vergelijken met een rivier waarin een dam wordt gelegd. Door de dam kan het water niet zijn natuurlijke loop volgen en stagneert het of zoekt het andere uitwegen. Dit geldt hetzelfde voor de energiebanen. In het lichaam stroomt energie via de energiebanen (meridianen) een bepaalde richting op. Wordt een energiebaan  door bijvoorbeeld een traumatische ervaring of stress geblokkeerd, dan stokt de energie of gaat uitwegen zoeken. Dit kan emotionele en op den duur ook lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

Met behulp van de connectie sensor worden deze blokkades opgespoord en vervolgens behandeld.  

Consult

Er zijn diverse soorten consulten mogelijk:

 1. een uitgebreid consult op locatie. U komt samen met uw huisdier naar de praktijk aan de Graaf Willemlaan 87 in Hendrik-Ido-Ambacht, waar we gedurende ca anderhalf uur (bij een eerste consult) of ca. een uur (bij een vervolgconsult) diverse metingen verrichten bij uw dier (zie onder voor meer informatie);
 2. een uitgebreid consult via foto. Met behulp van foto's van uw huisdier wordt uw huisdier op een afgesproken tijd op afstand doorgemeten.  Dit houdt in dat uw huisdier in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving blijft en geen stress hoeft te ervaren van een bezoek aan de praktijk. Via de toegestuurde foto's wordt de energie van uw dier opgepikt en de meting verricht. Dit consult duurt meestal ca 75 minuten (eerste consult) a 60 minuten (vervolgconsult) (zie onder voor meer informatie)

​Tijdens een uitgebreid consult worden altijd eerst de energielagen doorgemeten. Zodra alle blokkades van dat moment zijn weggehaald, wordt verder uitgezocht waar uw dier nog meer baat bij heeft.  Uw dier geeft dit in principe zelf aan via de connectiesensor. Er worden dan aan uw dier vragen gesteld waarop uw dier door middel van de connectiesensor antwoord geeft. Voorbeelden van vragen zijn:

 • is het nodig om naar de huidige voeding te kijken? Zo ja, dan wordt er dieper ingegaan op de voeding en gekeken wat wel/niet geschikt is.
 • is er behoefte aan supplementen? Zo ja, dan wordt er gekeken welk supplement op dat moment nodig is.
 • speelt er iets op het emotionele vlak? Zo ja, dan kan het zijn dat uw dier een ondersteunende remedie nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een Bach bloesem remedie.

      3. een kort consult op locatie of via foto. Tijdens dit ca 15 minuten durende consult wordt bij uw huisdier een beperkte meting  gedaan die betrekking kan hebben op:

 • voeding. Bijvoorbeeld: welke dierlijke eiwitten zijn geschikt voor mijn hond? Kan mijn dier tegen granen/gluten?
 • supplementen. Bijvoorbeeld: mijn huisdier heeft last van artrose; welk supplement past het beste bij hem/haar?​​
 • remedies. Bijvoorbeeld: mijn huisdier is bang; welke remedie is geschikt om de angst aan te pakken.

​​Bij zowel het consult op locatie als het consult via foto wordt de meting op exact dezelfde manier verricht. Tijdens het consult op locatie heeft u de mogelijkheid om direct vragen te stellen en de testresultaten door te nemen. Bij een consult via foto krijgt u z.s.m. na de meting het verslag doorgestuurd met de uitkomsten van de meting, waarna er via mail of telefonisch gelegenheid is de uitkomsten te bespreken. 

Voordeel van het consult via foto is, zeker bij stressgevoelige dieren, dat u en uw huisdier in de eigen omgeving blijven en geen stress ervaren van een bezoek aan de praktijk. Het consult via foto is ook ideaal als u verder weg woont en de reistijd een belemmering is.

Spiegelen

In eerste instantie wordt de klacht van het dier bekeken en getracht deze via de energetische diertherapie te behandelen. Soms blijkt echter dat de klacht van een dier samenhangt met een klacht van zijn baasje (het zogenaamde spiegelen). In dat geval is het vaak niet voldoende om alleen het dier te behandelen en is het aan te raden dat de baas van het dier zich eveneens gaat verdiepen in zijn/haar problematiek. Sommige dieren geven tijdens hun eigen behandeling al een remedie voor hun baas door, zodat deze direct met zijn/haar klacht aan de slag kan. Het kan zelfs voorkomen dat er tijdens het consult van uw dier eerst een blokkade bij u weggehaald mag worden, voordat het dier weer verder wil.

Lichttherapie

Sinds september 2021 kan uw dier tijdens een consult ook worden behandeld met lichttherapie. Met behulp van (infra-) rood LED-licht 

 • kan pijn worden verlicht bij bijvoorbeeld gewrichtsklachten;
 • wordt celgenezing en -herstel gestimuleerd bij bijvoorbeeld slechtgenezende wonden, littekens en diverse huidproblemen;
 • kunnen zwellingen en ontstekingen worden geremd;

Ook hier geeft uw dier zelf aan of deze behandeling gewenst is.

Geluidstherapie en spagyriek

Momenteel wordt onderzocht wat de mogelijkheden en voordelen zijn van geluidstherapie en spagyriek bij uw dier. Zodra hierover meer bekend is, volgt hier meer informatie.

Kosten consult

De kosten voor energetische therapie zijn afhankelijk van het soort consult:

Volledig consult (doormeten van energielagen, voeding, supplementen en emotionele klachten):

 • In de praktijk (locatie Graaf Willemlaan 87 in Hendrik-ido-Ambacht): 
  • ​eerste  consult, duur ca. 90 minuten                                    € 65,00/consult (incl. verslag)   
  • vervolg  consult, duur ca 75 minuten                                    € 57,50/consult (incl. verslag)
 • Op afstand/via foto
  • ​eerste consult, duur ca. 75 minuten                                      € 57,50/consult (incl. verslag)
  • vervolg  consult, duur ca 60 minuten                                    € 52,50/consult (incl. verslag)

Mocht tijdens een vervolgconsult blijken dat er minder tijd (max. 45 minuten) nodig is voor het consult, dan wordt een tarief aangehouden van € 15,00/15 minuten.

Kort consult                                                                                              € 15,00/15 minuten, bijvoorbeeld:

 • het meten van een remedie bij emotionele onbalansen
 • het meten van bepaalde supplementen/vitamines/mineralen, 
 • het meten van bepaalde dierlijke eiwitten, granen, gluten     

​​​Bovenstaande prijzen gelden per 01 februari 2022 en zijn inclusief B.T.W., intakegesprek en schriftelijk verslag na afloop, maar exclusief eventueel benodigde remedies (€8,50/€12,50 per remedie, afhankelijk van het soort remedie) en/of supplementen.

Balance by Nature

Balance by Nature is per 1 juni 2015 gestart als onderdeel van Djairo's Nature. In eerste instantie werd er gewerkt volgens de leer van de kinesiologie, maar inmiddels spreken we liever van energetische diertherapie. De praktijk wordt gerund door Bianca Klootwijk. Bianca heeft in 2012, 2014 en 2015 diverse cursussen en workshops gevolgd op het gebied van natuurgeneeskunde en kinesiologie, waaronder 1 jaar Silverlinde, Bach bloesem remedies, Touch for Health, Stress Release en Espavo allergie.  Om haar kennis te vergroten en nog meer voor uw dier te kunnen betekenen, blijft Bianca zich bijscholen. Zo heeft zij begin 2017 de cursus werken met de connectiesensor afgerond en staan voor de komende periode diverse andere cursussen, zoals een verdieping Energetisch diertherapeut op het programma. Tevens woont Bianca regelmatig diverse lezingen en workshops bij op het gebied van gezondheidsklachten, zoals schildklierproblematiek, leaky gut (lekkende darm syndroom) en (andere) hormonale onbalansen.

Contact
Wilt u meer informatie of een afspraak maken, mail dan naar: info@balancebynature.nl of bel met Bianca Klootwijk (06 372 84 646 / 06 2387 6950).  U kunt nu ook zelf uw afspraak digitaal inplannen

© 2018 - 2022 Djairo's Nature | sitemap | rss