Balance by Nature

Naast de verkoop van voeding, voedingssupplementen en overige producten heeft Djairo's Nature nu ook een praktijk voor kinesiologie, Balance by Nature.

 

Steeds vaker zien we honden en katten met huid-, maag/darm-, oor-/oog- en/of gedragsproblemen.

Een deel van deze klachten kan worden verholpen door de voeding van uw dier aan te passen en bijvoorbeeld gluten en geur-, kleur- en smaakstoffen uit het dagelijkse menu te schrappen. 

 

Een ander deel van deze klachten is echter niet voedingsgerelateerd, maar kan te maken hebben met emotionele achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan de hond die enorm bang is voor harde geluiden en van de stress maag-/darmklachten krijgt. Of de herplaatste kat die niet geaaid wil worden uit angst weer mishandeld te worden. Om ook deze dieren te kunnen helpen, hebben we besloten onze activiteiten uit te breiden met een kinesiologiepraktijk. 

 

Wat is kinesiologie

Met kinesiologie worden door middel van spiertesten onbalansen in het lichaam opgespoord, wordt de oorzaak van de klacht gezocht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. De technieken die we hierbij gebruiken zijn onder andere:

 

 • Touch for Health
 • Bloesem remedies
 • Allergie behandelingen (Espavo)

 

 

Kinesiologie is bij zowel lichamelijke als emotionele klachten inzetbaar. U kunt hierbij denken aan:

 

 • Darmproblemen
 • Overgevoeligheid op voeding of verzorgingsproducten
 • Huidproblemen
 • Gewrichtsproblemen
 • Allergieën
 • Lichamelijke of emotionele trauma’s
 • Angstklachten
 • Stressvolle ervaringen (bijv. vuurwerk of vakantie )

Kinesiologie kan zowel bij dier als mens worden toegepast. In eerste instantie wordt de klacht van het dier bekeken en getracht deze via de kinesiologie te behandelen. Soms blijkt echter dat een klacht van een dier samenhangt met een klacht van zijn baasje (het zogenaamde spiegelen). In dat geval is het vaak niet voldoende om alleen het dier te behandelen en is het aan te raden dat de baas van het dier zich eveneens gaat verdiepen in zijn/haar problematiek.

 

  

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, is er een nauwe samenwerking met andere natuurgeneeskundige therapeuten en een holistisch dierenarts.

Werken met de connectiesensor

Om nog zuiverder te kunnen testen, wordt er sinds kort gebruik gemaakt van de connectie sensor. Met deze sensor worden diverse energieen met elkaar in contact gebracht, waarna de sensor aangeeft of deze energieen wel of niet bij elkaar passen.

Op deze manier kunnen we heel snel testen of bepaalde voeding wel/niet geschikt is voor uw dier, of er supplementen nodig zijn en of bepaalde medicijnen wel/niet goed zijn voor uw dier. Ook kunnen de chakra's en meridianen worden doorgemeten.

 

Bianca Klootwijk

In 2012, 2014 en 2015 heeft Bianca Klootwijk diverse cursussen en workshops gevolgd op het gebied van natuurgeneeskunde en kinesiologie, waaronder 1 jaar Silverlinde, Bach bloesem remedies, Touch for Health, Stress Release en Espavo allergie. Per 1 juni 2015 is (als onderdeel van Djairo's Nature) Balance by Nature gestart, een kinesiologiepraktijk  voor dieren. Om haar kennis te vergroten en nog meer voor uw dier te kunnen betekenen, blijft Bianca zich bijscholen. Zo heeft zij begin 2017 de cursus werken met de connectiesensor gevolgd. Eind 2017 zal zij de opleiding voor orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur gaan volgen. Ook een cursus chakra- en meridiaan healing staat nog op het programma.

 

Contact

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken, mail naar: info@balancebynature.nl of bel met Bianca Klootwijk (06 372 84 646).

 

© Copyright Djairo's Nature 2016.